Amsterdam Light Festival 2019-2020

Wat is Amsterdam Light Festival?

Amsterdam Light Festival is een jaarlijks festival waarbij kunstenaars van over de hele wereld de binnenstad van Amsterdam verlichten met hun lichtkunstwerken. Dit jaar is het festival voor de 8e keer weer in Amsterdam. Van 29 november 2019 t/m 19 januari 2020 kunnen bezoekers genieten van de kunstwerken die speciaal voor dit festival zijn gemaakt.

Thema van dit jaar

Jaarlijks werpt het festival een nieuw licht op de stad. Dit jaar hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het thema ‘Disrupt!’. Bij disruptie denken we vaak aan conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Denk aan een aardbeving of economische crisis. Maar ontregeling kan ook een positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Het bevraagt onze aannames, roept nieuwe discussies op en zet mensen en organisaties aan tot actie. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten dit jaar hun interpretatie van disruptie zien en gebruiken licht om ontregelend te zijn en ons een nieuwe impuls geven.

Hoe kan ik de kunstwerken zien?

Je kunt de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival volgen via een wandelroute of een rondvaart door de grachten. Gezien de kunstwerken zijn verspreid over het centrum van de stad, raden we je aan om een rondvaart te maken in plaats van een wandeling. Alle kunstwerken worden op of nabij de grachten van Amsterdam geplaatst, dus de beste manier om ze te ontdekken is vanaf het water. Tijdens de rondvaart vertelt de officiële audiogids van het Amsterdam Light Festival je alles over de verschillende kunstwerken die Amsterdam verlichten tijdens de donkere, wintermaanden. Onze comfortabele, verwarmde boten houden je warm terwijl je drankjes en snacks bestelt bij de ober. Wil je onbelemmerd uitzicht op de kunstwerken? Vaar dan met ons mee in onze sloep!

Voor onze kleinste bezoekers hebben we een exclusieve Amsterdam Light Festival kids cruise met Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant! Tijdens deze vaart wordt er op een voor iedereen begrijpelijke manier vertelt wat je buiten ziet door Meneer de Uil.