Bier drinken in Amsterdam. Dat doe je hier!

Bier drinken in Amsterdam. Ik hoor je denken. Je gaat toch niet naar Amsterdam enkel om er een pint te pakken. Misschien niet, maar onze hoofdstad heeft diverse plekken waar het gerstenat rijkelijk vloeit. Met de komst van verschillende microbrouwerijen en speciaalbiercafés komt de bierliefhebber meer en meer aan zijn trekken tijdens een citytrip naar Amsterdam. OmniTraveler testte voor ons een aantal beer spots. Proost!

In welk café je ook komt in Amsterdam, grote kans dat er op de tap Heineken zit. Er is echter een plek waar deze tycoon zijn imperium begon. Aan de Stadhouderskade, de plek waar thans de Heineken Experience huist.

Geboren in Amsterdam, getogen door de wereld!

Net na de lunch sta ik voor de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Een enorme rij verraad dat ik aan het juiste adres ben. Gelukkig heb ik voor vertrek naar onze hoofdstad reeds online kaarten besteld. Eerlijk is eerlijk, ik moet nog even geduld hebben. De tijd die ik wachtend doorbreng is echter te verwaarlozen ten opzichte van de mensen die nog een ticket aan moeten schaffen.

Net voordat het heiligdom betreed mag worden schuift een medewerker een groen armbandje om mijn pols. Mag ik door het draaihekje en kan de rondleiding/mijn bezoek aan het museum over het biermerk Heineken en de brouwerij beginnen.

Druk

Het was natuurlijk te verwachten, wanneer het buiten druk is, dat het binnen er niet rustiger op zou zijn. Ondanks het feit dat je bij de Heineken Experience op tijdslot naar binnen gaat, ontkom je niet aan het massale gevoel als je net binnen bent. De ruimtes die als eerste aangedaan worden zijn vrij klein en de stem van de gids draagt niet ver genoeg om het verhaal te horen.

Geen probleem, aangezien in elke ruimte bij elk artifact duidelijk tekst en uitleg gegeven wordt. Ik besluit dan ook al snel de groep te laten voor wat het is en op eigen tempo door het pand heen te gaan. Van statieprotretten en bierpullen tot de geschiedenis van het bierbrouwer en uitleg over het brouwproces gedurende de afgelopen decennia. Je leert het allemaal.

Doen

Wanneer je eenmaal de imposante brouwzaal en de paardenstallen gepasseerd bent, kom je in de commerciële wereld van Heineken terecht. Sponsorrooms, inteactieve kamers waarin je ervaart hoe is om een flesje op de lopende band te zijn, videogames een nagebouwd Holland House en interactieve games. Een plek om uren rond te dwalen, te gamen, op de foto te gaan en je tapskills te testen.

Drink

Save the best for last. Drie keer raden waar je bezoek ten einde komt. Precies in de bar. En dat armbandje dat je bij binnenkomst kreeg, komt nu goed van pas. Hiermee scoor je twee drankjes (drink je geen alcohol? Er is ook frisdrank verkrijgbaar), want bier drinken in Amsterdam kan als de beste in de Heineken Experience. Proost!

Ook geen zin om in de rij te staan? Boek vooraf je tickets online bij Amsterdam Canal Cruises!

Bekijk de volledige blog op OmniTraveler en ontdek meer hotspots om bier te drinken.