Floriade Expo, Zaanse Schans en rondvaart Amsterdam

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 212,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Engels, Duits en Spaans
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt
This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Met de gratis pont (Buiksloterweg) ben je binnen vijf minuten op het ontmoetingspunt.
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Dompel jezelf onder tussen planten en bloemen op Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwbeurs in Almere, Nederland. Deze expositie vindt slechts een keer per tien jaar plaats. Meer dan 40 landen van over de hele wereld zullen je inspireren met hun natuurlijke creaties en laten je zien hoe steden groener en duurzamer gemaakt kunnen worden. Reis later naar de Zaanse Schans waar je in een typisch Hollandse oeroude sfeer terecht komt. Bewonder de prachtige oude werkende windmolens en de huizen uit de 18e eeuw waarin nog steeds mensen wonen.

Lange beschrijving

Begin je tour vanaf ons centrale ontmoetingspunt in Amsterdam. Een comfortabele bus met airconditioning brengt je binnen 40 minuten naar de bestemming van de Floriade Expo. Een unieke gelegenheid om te bezoeken aangezien de tentoonstelling maar eens in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd.

Het hoofdthema van 2022 is ‘Growing Green Cities’, onderverdeeld in vier subcategorieën: ‘Greening the City’, ‘Feeding the City’, ‘Healthying the City’ en ‘Energizing the City’. Je krijgt een goed idee over hoe steden groen kunnen worden gemaakt. Je leert over het verbouwen van voedsel in een stad, duurzame energieoplossingen en groene infrastructuur en krijgt tips en trucjes voor een gezonde levensstijl.

Het evenement vindt plaats op een terrein van 60 hectare dat na afloop van de beurs wordt omgevormd tot een groene stadswijk in Almere. Loop door dit schilderachtige park over de groene bruggen en tussen de bloemen. Bezoek de paviljoens waarin de deelnemende landen hun bloemen, planten en cultuur presenteren en maak een ritje met de kabelbaan. Uiteraard kun je ook een lekker drankje pakken of een typisch lokaal en gezond gerecht nuttigen.

Bij aankomst op de expo maak je samen met je gids een oriëntatietour door het park. Leer feiten en verhalen terwijl je loopt. Geniet na de rondleiding van vrije tijd om de omgeving om eigen gemak te verkennen. Je gids zal je meer informatie geven over dingen om te doen en te zien.

Na het bezoek aan de Floriade Expo, rijden we in 45 minuten door naar de Zaanse Schans: een typisch Hollands dorp met molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw gelegen aan de oevers van de Zaan. De Zaanstreek, het gebied dat we bezoeken, is gevuld met 600 actieve windmolens en houten fabrieken aangedreven door de wind. In deze kleine fabrieken werden vele taken uitgevoerd met behulp van windenergie: hout gezaagd door machines, specerijen malen, olie voor voedsel en verf, cacaopoeder en vele andere dingen.

Bij aankomst maak je een begeleide wandeling door het dorp. Je bezoekt het klompenmuseum en ziet hoe klompen worden gemaakt. Later stop je bij een kaasboerderij en krijg je een demonstratie van het maken van Goudse kaas. Natuurlijk mag je de verschillende smaken ook proeven na de demonstratie.

Geniet na de rondleiding van vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Bewonder de prachtige groen gekleurde huizen met sfeervolle gevels waarin nog steeds mensen wonen.

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Rijd in 40 minuten naar de Floriade
 • Maak een begeleide wandeling door de tentoonstelling
 • Verken de Floriade in je vrije tijd
 • Rijd in 45 minuten naar de Zaanse Schans
 • Bezoek de klompenfabriek
 • Ontdek hoe kaas wordt gemaakt en proef er verschillende
 • Verken het dorp tijdens vrije tijd

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per bus met air-conditioning
 • Live gids aan boord
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Zorg ervoor dat je ruim op tijd bij het startpunt bent. Wegens de verkeersregels in Amsterdam mogen onze bussen niet voor een lange tijd stil staan bij de ontmoetingspunten.

Bestel je kaarten

No time selected
No pickup point selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 212.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 212.50
Infant
EUR 0.00