Leiden and Kagerplassen

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 222,50
per persoon
Boek nu
Niet beschikbaar

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands en Engels
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt in Amsterdam
THIS IS HOLLAND – Overhoeksplein 51, tegenover Amsterdam centraal station
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Je bestemming van vandaag is de stad Leiden; een zeer sfeervolle stad met oude gebouwen en prachtige grachten. Leer meer over het historische centrum en de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn! Na de stadstour door Leiden reizen we vervolgens naar de Kagerplassen waar je achterover kunt leunen, ontspannen en de vijvers per boot kunt ontdekken!

Lange beschrijving

Ontmoet je chauffeur en gids op het centraal gelegen ontmoetingspunt. Een comfortabele, luxe Mercedes-minibus met airconditioning brengt je in ongeveer 60 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op de prachtige Nederlandse landschappen.

Leiden staat bekend als een van de grootste en oudste steden van Nederland. Hoewel Leiden in de vroege middeleeuwen al een grote stad was, werd de stad pas in de Gouden Eeuw belangrijker. De eigentijdse structuur van de binnenstad met haar grachten doet denken aan de middeleeuwen en geeft Leiden een uniek karakter. In de 17e eeuw stond de stad vooral bekend om de lakenhandel en na de val van Antwerpen verhuisden veel vluchtelingen uit Vlaanderen naar deze stad, waardoor de stad uitgroeide tot de bekende stad die we nu kennen als Leiden!

Bij aankomst in Leiden neemt jouw gids je mee om de bijzondere hoogtepunten van Leiden te verkennen. Maak foto’s van het historische centrum zoals het 16e-eeuwse stadhuis, de oude Pieterskerk en bekijk de oudste universiteit van Nederland, waar Koning-Willem Alexander studeerde. Daarnaast laat de gids je de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn zien en waar Rembrandt opgroeide als jonge schilder en zijn eerste schilderijen ontwikkelde.

Dan is het tijd om de stad op eigen gemak te verkennen. Maar voordat je dit doet, geeft de gids je insidertips over de lokale restaurants, attracties, activiteiten, winkels en meer!

Zodra je weer aan boord van de minivan stapt, is de volgende bestemming Warmond; hier stap je aan boord van een boot om de Kagerplassen te verkennen. De Kagerplassen is een klein netwerk van kanalen, eilanden en polders. De meren liggen samen met het Braassemermeer in het gebied met de meeste molens van Nederland. Ontspan, leun achterover en geniet van het prachtige uitzicht!

Vergeet je camera niet mee te nemen, dit is een ervaring die je niet wilt vergeten!

In de late namiddag keren we terug naar Amsterdam.

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Start je dag in het prachtige Amsterdam
 • Rijd in ongeveer 60 minuten naar Leiden
 • Ontdek Leiden met je gids
 • Ontdek de stad op je eigen gemak
 • Rijden naar Warmond; naar de Kagerplassen
 • Terug naar Amsterdam

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per luxe minibus
 • Gratis WiFi aan boord
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company
 • Rondvaart Kagerplassen

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

THIS IS HOLLAND – Overhoeksplein 51, tegenover Amsterdam centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Belangrijk: Wij zullen alle COVID-19 maatregelen volgen en verzoeken iedereen om een eigen mondkapje mee te nemen.