Schokland, Giethoorn en Orchideeën Hoeve

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 222,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands en Engels
Kleine groepstour met maximaal 8 personen
Minimaal aantal passagiers zijn van toepassing. Er is mogelijkheid tot annulering na het ontvangen van een bevestiging als er niet genoeg passagiers zijn om aan de vereisten te voldoen. In dit geval krijg je een alternatief aangeboden of een volledige terugbetaling.
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt
THIS IS HOLLAND – Overhoeksplein 51, tegenover Amsterdam centraal station.
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Ga met ons mee op reis om de mooiste hoogtepunten van ons kleine land te zien; Nederland. De eerste stop is het prachtige, oude en historische landschap van Schokland. Je krijgt ook de gelegenheid om het museum te bezoeken. Dan gaan we door naar de volgende bestemming; Giethoorn. Giethoorn, ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. In het oude centrum dat dateert uit de middeleeuwen zijn geen voertuigen toegestaan. Daarom bezoekt iedereen het pittoreske centrum per boot of te voet. De laatste stop: Orchideeën Hoeve. Bewonder de tropische tuinen met veel verschillende soorten bloemen en dieren.

Lange beschrijving

Aan het begin van deze interessante dag maak je kennis met jouw gids/chauffeur. Je reist in een comfortabele, luxe Mercedes-minivan met airconditioning die je naar de bestemmingen van vandaag brengt. Tijdens de tour neemt de minivan je mee door typisch Hollandse polderlandschappen. Wist je dat het grootste deel van het land waar je tegenwoordig door reist tot de jaren vijftig zee was?

De eerste bestemming van vandaag is Schokland. Schokland is een werelderfgoed met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Het is een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen leefden. Hier ontvang je je toegangsbewijs voor Museum Schokland. In het museum worden verschillende tentoonstellingen en exposities getoond, die jaarlijks veel bezoekers trekken. De 490 hectare natuurlijk erfgoed en het 50 jaar oude Schokkerbos creëren een perfecte broedplek voor alle weidevogels.

Daarna reizen we door naar het pittoreske Giethoorn: zeker een van de meest pittoreske bestemmingen van Nederland. Giethoorn is een stad met veel oude geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het is een van de meest populaire toeristendorpen van ons land en heeft de bijnaam ‘de Venetië van Nederland’ gekregen; dit komt omdat Giethoorn er net zo uitziet als het Venetië dat iedereen kent. Zoals eerder vermeld, zijn er geen voertuigen toegestaan ​​in het oude dorp. Dit betekent dat de enige optie per boot of te voet is. Door de vele grachten in Giethoorn zijn Noord, Midden & Zuid verdeeld.

De gids neemt je vervolgens mee op een korte wandeling door het dorp. Je gids geeft je tips en weetjes over Giethoorn, hij of zij informeert je over lokale restaurants, winkels, attracties, activiteiten en meer!

Na de rondleiding heb je een kleine stop om naar het toilet te gaan en eventueel ergens te lunchen. Hierna kun je genieten van een rondvaart van 1 uur door de grachten van Giethoorn. Dan is het tijd om Giethoorn op eigen gelegenheid te ontdekken.

Tot slot brengt de gids/chauffeur je naar onze laatste bestemmingen van de reis: Orchideeën Hoeve. Dit is een plek waar je veel verschillende soorten bloemen en dieren kunt vinden. Je ontvangt het toegangsbewijs van je gids, zodat je op je gemak kunt genieten van de tropische tuinen. Verken de Orchideeën Hoeve en zorg dat je je camera tevoorschijn haalt!

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Start je dag in het prachtige Amsterdam
 • Rijd naar je eerste bestemming; het pittoreske Giethoorn
 • Verken het oude, gezellige dorp Giethoorn
 • Vrije tijd in Giethoorn
 • Rijd naar de Orchideeën Hoeve
 • Ontdek de soorten bloemen en dieren en ook de tropische tuinen!
 • Rij terug naar Amsterdam

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per luxe minibus
 • Gratis WiFi aan boord
 • Toegang Orchideeën Hoeve
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

THIS IS HOLLAND – Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Belangrijk: Wij zullen alle COVID-19 maatregelen volgen en verzoeken iedereen om een eigen mondkapje mee te nemen.

Bestel je kaarten

No time selected
No pickup point selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 222.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 222.50
Infant
EUR 0.00