UNESCO’s Kinderdijk en Den Haag

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 222,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands en Engels
Kleine groepstour met maximaal 8 personen
Minimaal aantal passagiers zijn van toepassing. Er is mogelijkheid tot annulering na het ontvangen van een bevestiging als er niet genoeg passagiers zijn om aan de vereisten te voldoen. In dit geval krijg je een alternatief aangeboden of een volledige terugbetaling.
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt
This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Met de gratis pont (Buiksloterweg) ben je binnen vijf minuten op het ontmoetingspunt.
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Tijdens deze dagtour is je eerste bestemming het bekende UNESCO-werelderfgoed Kinderdijk, met zijn unieke collectie van 19 authentieke windmolens. Vervolgens gaan we door naar de koninklijke stad Den Haag met een bezoek aan een van de volgende must-sees:

 • Het Mauritshuis; de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer’s Meisje met de parel.
 • Het Kunstmuseum Den Haag; een modern paleis vol kunst van Monet en Mondriaan en kamers vol Delftsblauw.
 • Madurodam; een kleine stad vol prachtige miniaturen, ludieke activiteiten en de leukste attracties

Lange beschrijving

Ontmoet je gids en chauffeur op ons centrale ontmoetingspunt tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Een comfortabele luxe minivan met airconditioning brengt je in ongeveer 75 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap.

Een bezoek aan Kinderdijk geeft je de bijzondere kans om een bezoek te brengen aan een UNESCO Werelderfgoed in Nederland. In 1997 werd het molencomplex van Kinderdijk vanwege het unieke karakter toegevoegd aan de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst. UNESCO beschouwt het poldergebied met zijn dijken, molens en gemalen als een bewijs van menselijke vindingrijkheid bij het terugwinnen en beschermen van het land. Dit is een wereldwijde erkenning van het feit dat dit unieke gebied voor de toekomst behouden moet blijven.

Bij aankomst in Kinderdijk brengt jouw persoonlijke gids je naar het bezoekerscentrum, gevestigd in een oud gemaal. Bekijk de film over het Kinderdijk gebied voordat je door het gebied wandelt. Indien mogelijk bezoek je een werkende windmolen van binnenuit (afhankelijk van hoe druk het is).

Na een bezoek van 90 minuten stap je terug aan boord van de minibus om door te gaan naar Den Haag. Naast de zetel van de Nederlandse regering, is deze stad de derde grootste stad van het land en de residentie van de Nederlandse koninklijke familie. Den Haag is waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland zijn gevestigd, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het is ook de thuisbasis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis en het Binnenhof (het Nederlandse parlement).

In Den Haag genieten we eerst van een heerlijke lunch om vervolgens door te gaan met een stadstour in de minibus. Je zult alle hoogtepunten van de stad zien en een bezoek brengen aan een van de drie hoogtepunten van Den Haag:

 • Het Mauritshuis; de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ontdek meesterwerken zoals Vermeer’s Meisje met de parel en schilderijen van de beroemde Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour.
 • Het Kunstmuseum; een modern paleis van de kunsten. Stap binnen in dit betoverende gebouw, dwaal door de prachtige daglichtgalerijen en ontdek dat ene bijzondere kunstwerk dat jou persoonlijk raakt. Je zou zelfs een beetje verliefd kunnen worden. Met dat bijzondere schilderij van Monet, die indrukwekkende fototentoonstelling, het avontuurlijke leven van Piet Mondriaan, de intieme galerijen of de kameres vol Delfts blauw.
 • Madurodam; wat maakt het kleine Nederland zo groot? Ontdek dit en nog veel meer in Madurodam; een kleine stad vol prachtige miniaturen, ludieke activiteiten en de leukste attracties.

Laat in de middag keren we terug naar Amsterdam

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratiekosten
 • Vervoer met een air-conditioned mini bus
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Toegang en audio tour in het Mauritshuis, Madurodam of Kunstmuseum Den Haag
 • City Canal Cruise met Blue Boat Company

Excluded

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrek details

This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Bestel je kaarten

No time selected
No pickup point selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 222.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 222.50
Infant
EUR 0.00