Voetstappen van Van Gogh tour incl. Van Gogh Museum en rondvaart

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 172,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Engels
Kleine groepstour met maximaal 8 personen
Minimaal aantal passagiers zijn van toepassing. Er is mogelijkheid tot annulering na het ontvangen van een bevestiging als er niet genoeg passagiers zijn om aan de vereisten te voldoen. In dit geval krijg je een alternatief aangeboden of een volledige terugbetaling.
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt
Heineken Experience bus stop, Stadhouders 78. (Wacht aan de kant van de hoofdingang van de Heineken Experience, niet aan de waterkant).
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Deze excursie neemt je mee op een reis door het leven van Vincent. Wandel in zijn voetsporen in Nuenen en bezoek het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Stap in de wereld van Van Gogh. Verken ’s werelds grootste verzameling van de schilderijen van Vincent Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Je kunt zijn meesterwerken zien, maar ook zijn tekeningen en brieven. Je ontdekt de ideeën en ambities achter zijn kunstwerken. Van Gogh heeft het leven en de wereld intens ervaren en wilde dat zijn kunst de grote thema’s van het leven zou uitbeelden, zoals angst, lijden, liefde en hoop. Je volgt de voortdurende zoektocht van een kunstenaar die zichzelf constant probeerde te verbeteren. Op deze manier krijg je een nieuw beeld van een kunstenaar waarvan je dacht dat je hem kende. Tijdens deze excursie ga je op reis door het leven van Vincent, wandel je in zijn voetsporen in Nuenen en bezoek je het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Sluit je dag af met een 75-minuten durende rondvaart door de beroemde grachten van Amsterdam.

Lange beschrijving

Na een 90-120 minuten durende rit vanuit Amsterdam, zal je eerste bestemming Nuenen zijn.

Nuenen: Van Gogh Village
Duik in het leven en het werk van Vincent van Gogh en bezoek een aantal locaties in Nuenen die de kunstenaar inspireerden, waaronder de hervormde kerk in zijn schilderij. Deze excursie geeft je een inzicht in het leven van Vincent in Nuenen, waar hij van december 1883 tot november 1885 woonde. Vincent was zeer productief in dit dorp en voltooide meer dan 500 schilderijen en tekeningen binnen een periode van slechts twee jaar. Een van deze was The Potato Eaters, een van Vincents beroemdste werken nu. Tijdens je verblijf in Nuenen heb je de kans om het Vincentre Museum te bezoeken, enkele van de 23 ‘Van Gogh-locaties’ te verkennen per fiets of te voet en geniet van de beroemde Brabantse gastvrijheid in de vele winkels en cafés.

Nadat we het thuisland van Vincent hebben verkend, keren we terug naar Amsterdam om het Van Gogh Museum te bezoeken.

Van Gogh Museum:
Gerenommeerde meesterwerken, citaten uit brieven en audiofragmenten komen allemaal samen om je brandende vragen over de kunstenaar te beantwoorden. Bijvoorbeeld over zijn vele zelfportretten. Rond die tijd bracht hij door in Zuid-Frankrijk, waar hij zonnebloemen schilderde en waarom hij Amandelbloesem schilderde.

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Vertrek vanuit Amsterdam rond 9.00 uur
 • Rijd in ongeveer anderhalf uur naar Nuenen
 • Bezoek het Vincentre (incl. audiogids) en bekijk een film over de jaren van Van Gogh in Nuenen
 • Begeleide wandeling door Nuenen
 • 2 uur vrije tijd
 • Rij in een uur terug naar Amsterdam
 • Rond 16.00 uur ben je bij de ingang van het Van Gogh Museum in Amsterdam

Inclusief

 • Dorpswandeling met een gids langs de locaties van het Van Gogh-erfgoed
 • Transport van Amsterdam naar Nuenen v.v. door een minibus met 8 zitplaatsen
 • Gratis WIFI aan boord
 • Alle belastingen, toeslagen en administratiekosten
 • Livecommentaar aan boord.
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Eten en drinken
 • Fooien
 • Fietsverhuur in het Vincentre Museum

Vertrekdetails

Heineken Experience bus stop, Stadhouders 78. (Wacht aan de kant van de hoofdingang van de Heineken Experience, niet aan de waterkant). Zorg ervoor dat je ruim op tijd bij het startpunt bent. Wegens de verkeersregels in Amsterdam mogen onze bussen niet voor een lange tijd stil staan bij het ontmoetingspunt.

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 242.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 242.50
Infant
EUR 0.00