6x tips voor kinderactiviteiten in Amsterdam!

Binnenkort een dag of weekend naar Amsterdam met de kinderen, waarom niet? Er is genoeg te beleven voor kinderen in de grote hoofdstad. Wij helpen jou op weg met een aantal tips voor kinderactiviteiten, want je weet wat ze zeggen: kind blij = ouders blij!

1. Geniet van het groen

Bezoek één van de parken die Amsterdam rijk is. Voor kinderen zijn er veel activiteiten in de parken van Amsterdam, ga bijvoorbeeld naar het Westerpark waar de grote natuurspeeltuin “Het Woeste Westen” zich bevindt. Een speeltuin waar de kinderen vlotten kunnen bouwen en bovenal, kunnen ravotten! Hierbij wel een tip: neem rubberen laarzen en schone kleding mee. Bij deze speeltuin staan water en zand namelijk centraal.

Ben je van plan om in de zomer naar Amsterdam te komen, ga dan naar het Vondelpark. Hier worden elke week bij het openluchttheater jeugdvoorstellingen getoond. Niet alleen kunnen jouw kinderen kijken naar voorstellingen, maar er worden ook activiteiten georganiseerd, zoals een heuse theatercursus waar kinderen tussen 8 en 12 worden klaargestoomd voor hun eigen première!

Op zoek naar iets meer uitdaging en beweging? Ga dan naar het Fun Forest in het Amsterdamse Bos. Een unieke natuurbeleving met wel 10 klimparcoursen! Durf jij met je kinderen deze activiteit aan?

2. Op ontdekkingstocht in een museum

Een museum saai? Wel nee! Een museum waar jouw kind (en jullie als ouders ook) zich gegarandeerd gaat vermaken is het Wondr Experience Amsterdam. De naam zegt het al, het museum is een ervaring. Dit museum zie je al van honderden meters afstand, het gebouw is namelijk knalroze! Eenmaal binnen vind je 15 verschillende ruimtes met thema’s gemaakt door kunstenaars, waar je bij de één kan spelen in een bad met spekjes en bij de ander onder een confetti douche staat. Niet te vergeten dat ze de grootste ballenbak hebben van heel Nederland!

Een ander museum waar je met kinderen heen kan gaan is het Tropenmuseum Junior. Dit museum is het eerste kindermuseum van Nederland en heeft een eigen museumconcept. Kinderen worden geprikkeld door actief deel te nemen aan de tentoonstelling. Ze maken gebruik van activiteiten waar kinderen spelenderwijs leren. Hierdoor is deze activiteit niet alleen hele leuke beleving voor je kinderen, maar ook ontzettend leerzaam!

3. Bekijk de stad vanaf de grachten

Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn grachten, ga dan ook varen! Normaal gesproken zou een cruise met normale audio voor (jongere) kinderen misschien wat lastig zijn. Hiervoor bieden we een goede oplossing: een cruise die speciaal gemaakt is voor kinderen. Met deze “kids cruise” gaan de kinderen luisteren naar een stoer audioverhaal over Sjonnie de muis en Harold de kat, die piraat willen worden. Tijdens het luisteren gaan de kinderen als activiteit de opdrachten in het boekje oplossen! Volwassenen mogen ook zeker luisteren naar de spannende verhalen van de twee dieren, maar kunnen ook voor een andere informatieve audio kiezen tijdens onze city cruise!

4. Draai de rollen eens om

Is jouw kind helemaal gek van bakken en kokkerellen, dan is deze activiteit te gek! Bij het Kinderkookkafé aan de rand van het Vondelpark kunnen kinderen alle aspecten van het restaurant leven beoefenen. Zo heb je de help-jezelf-bar waar kinderen van 1-6 eigen koekjes kunnen bakken en versieren. Op zaterdag is er de mogelijkheid om een 3 gangendiner te eten. De kinderen worden aangesteld als ober, barkeeper en kok! Zo kunnen de ouders achterover leunen en genieten terwijl de kinderen druk aan het werk zijn. Dat is nog eens een leuke activiteit, voor kind en ouder!

5. Dieren spotten

In Amsterdam bevindt zich de oudste dierentuin van heel Nederland, namelijk Artis. Daar moet je geweest zijn! Een dierentuin is altijd een leuke kinderactiviteit op zichzelf maar met Artis zijn de mogelijkheden eindeloos. Artis een stadsdierentuin waardoor het niet te groot is en je een bezoek aan de dierentuin makkelijk kan combineren met andere activiteiten in Amsterdam. Neem bijvoorbeeld het Tropenmuseum, die zit op 10 minuten (loopafstand) verderop. Artis heeft toffe speeltuin waar kinderen zich uren vermaken. Ook zijn er veel verblijven binnen, dus zelfs met regen is Artis een goed idee. Ga je dit aan het eind van de dag doen, trakteer dan de kinderen op heerlijke poffertjes bij de Hazelaar!

6. Kindvriendelijk eten

In Amsterdam zijn talloze heerlijke restaurantjes, maar faciliteren ze wel goede kindermenu’s? Eten is een fijne activiteit voor kinderen en ouders om even tot rust te komen en op te laden. Het is makkelijk om voor je tripje naar Amsterdam alvast te kijken waar je wilt gaan eten en reserveer van tevoren, dat scheelt behoorlijk wat slenteren door de grote stad. Ga bijvoorbeeld pannenkoeken eten bij PANCAKE waar ze oneindige opties hebben voor Nederlandse en Amerikaanse pannenkoeken en natuurlijk poffertjes!

Met deze kinderactiviteiten maak jij jouw dagje uit niet alleen leuk voor de kids maar ook voor jou zelf! Op zoek naar meer activiteiten in Amsterdam? Bekijk dan onze andere blogs!