Evenementen in Amsterdam

In geen enkel andere Nederlandse stad vind je zoveel evenementen als in Amsterdam. Voor elk jaargetijde heeft Amsterdam zijn eigen evenementen op de agenda staan: of het nu sneeuwt in de winter of dat er een hittegolf in de zomer is, Amsterdam bruist van de evenementen. Ontdek hier alles over de evenementen die Amsterdam biedt.

Evenementen Amsterdam bezoeken

Elk jaar opnieuw staat de evenementenagenda van Amsterdam propvol. Zoals je zult verwachten van een stad die zich kenmerkt met alle grachten, vinden veel evenementen op het water plaats. Neem het Amsterdam Light Festival. Veel bezoekers reizen elk jaar naar de hoofdstad af om dit unieke evenement te bezoeken. Bij het Amsterdam Light Festival spelen kunstenaars elke winter met de meest uiteenlopende kunstwerken en stellen deze tentoon. Gewoon buiten! Zoals de naam al verklapt, speelt daarbij één aspect een grote rol: licht. Verdeeld over alle grachten en door alle pittoreske straatjes van het centrum ervaar jij het Amsterdam Light Festival. Als kers op de taart boek jij een vaartocht door alle grachten, zodat je het Light Festival nog meer ervaart. Ga je voor een overdekte rondvaart of een open sloep rondvaart?

Gay Pride en Sail Amsterdam als evenement

Daarmee is de kous echter nog lang niet af. Zomers zijn er naast tientallen festivals, ook nog verschillende grote evenementen in Amsterdam. De twee bekendste zijn de Gay Pride en Sail Amsterdam. Tijdens de Gay Pride staat alles in het teken van gelijkheid en viert de stad de liefde. De grachten stromen vol met honderdduizenden bezoekers die komen kijken naar de parade die voorbijvaart. Een feest dat je niet mag missen en echt eentje voor op de bucketlist.

Sail Amsterdam vindt één keer in de vijf jaar plaats. De boten die hierbij een grote rol spelen passen jammer genoeg niet in de Amsterdamse grachten, want immense zeezeilschepen spelen de hoofdrol. Na een overweldigende parade over het Noordzeekanaal meren de iconische schepen voor enkele dagen aan. Bezoekers kunnen de schepen dan vanaf de kade langs ‘t IJ of in de IJ-havens bewonderen.

Meer van Amsterdam Canal Cruises

Naast alle uitbundige evenementen in Amsterdam, is het bij ons elke dag feest met de mooiste rondvaarten van Amsterdam. Bij ons ben je ook aan het juiste adres om tickets voor je favoriete museums te scoren.

Service van Amsterdam Canal Cruises

Heb je nog vragen over één van onze tours in Amsterdam en omstreken? Neem dan snel contact op. We helpen je uiteraard graag verder!