Beste restaurants in Amsterdam

Op zoek naar de beste eettentjes in Amsterdam? Dit zijn onze drie favorieten!

Cafe Sonneveld

De Jordaan staat bekend als een van de gezelligste buurten van Amsterdam met haar vele cafeetjes en restaurants. En terecht ook: kijk maar naar Café Sonneveld. Gelegen aan de Egelantiersgracht met een prachtig uitzicht op de Westerkerk. Wanneer je binnenkomt, word je verwelkomd door de warme, bruine interieur en een huiselijk sfeer (heel veel gezelligheid).

Het lunch menu varieert van goed belegde broodjes tot clubsandwiches, burgers en echte rundvleeskroketten, maar wist je dat je hier ook terecht kan voor diner?

Het café staat bekend om haar heerlijke ossenhaasbiefstuk, saté en natuurlijk ruime keuze aan vis-, en vegetarische gerechten. Voor ieder wat wils!

Adres: Egelantiersgracht 72-74, 1015 RM, Amsterdam

Barca

Eten bij bar restaurant Barça is meer dan even snel een hap naar binnen werken. Hier kun je je even onthaasten, terwijl je geniet van de authentieke smaak van de Catalaanse gerechten en drankjes in de echte Spaanse ambiance. Net alsof je even weg bent in eigen stad.

Geloof je ons niet? Barca staat op nummer 8 van de beste terrasjes in Nederland en is daarmee nummer 1 terras van Amsterdam! Het café serveert onder andere de favoriete gerechten als pan cristal, tortilla, croquetas, boquerones en pimientos de Padrón.

Het bar-restaurant valt direct op met haar grote, Mediterrane en verwarmde terras en interieur: Spaans, Bourgondisch, stijlvol en hip.

De liefde die het restaurant voor de stad Barcelona heeft, straalt terug in de sfeer, het eten en the overall experience die je hier beleeft.

Adres: Marie Heinekenplein 30-31, 1072 MH Amsterdam

Restaurant Stork

Op een bijzondere locatie in Amsterdam-Noord vind je café-restaurant Stork. Restaurant Stork is een uniek visrestaurant waar het allemaal om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten draait. Stork staat bekend om haar in zijn geheel geserveerde vissen uit het seizoen, zoals dorade, zeebaars, griet en schol. Maar ook haar smaakvolle vissoep en de boterzachte Noordzeetong.

Het café-restaurant is gevestigd op het bedrijventerrein van De Overkant, aan de Noordelijke IJ-oevers. Er is een enorm terras beschikbaar voor in zomermaanden, direct gelegen aan het IJ. Met het uitzicht op de voorbijvarende schepen en het geluid van kabbelend water is Stork de ideale setting om te genieten van een van de heerlijke visgerechten.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP Amsterdam