De Amsterdamse grachten rocken het helemaal

Inmiddels zijn we al lekker op weg met het toerist in eigen land spelen. Sterker nog, toerist in eigen streek! We wonen namelijk bést wel naast de bollenvelden. En Amsterdam is slechts twee stations verderop. Mijn kinderen krijgen ook de smaak te pakken en vragen zich af waarom we niet elk weekend naar Amsterdam gaan. Het is daar zo gezellig en bovendien willen ze die taal ook leren. Ik hoor je denken, die taal leren? Nou dat is dus ook wat ik me afvroeg. Ze dachten dus dat in Amsterdam alleen maar Engels gesproken wordt. Het was dus weer hoog tijd voor een uitleg. Dit keer vanaf de Amsterdamse grachten.

Spreken ze Engels in Amsterdam?

Het is ook niet zo gek dat mijn kinderen dat denken hoor. Elke audiotour en rondleiding wordt als eerste in het Engels aangeboden. Maar gelukkig wordt er ook regelmatig aan alle toeristen uit eigen land (en hun kinderen) gedacht! Zo kun je bijvoorbeeld een kinderrondvaart genaamd de ‘Zoetwaterpiraten’ van Blue Boat Company doen. Deze rondvaart is onwijs leuk voor de kinderen. Met een werkboekjeverrekijkeropdrachten en het interactieve audioverhaal van Sjonnie en Harold kunnen ze Amsterdam ontdekken. Of je doet, zoals wij onlangs deden, de Hard Rock Café Burger Cruise. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten in Hard Rock stijl. Want wat deze rondvaart zo aantrekkelijk maakt, zijn natuurlijk de hamburgers die je tijdens de 90 minuten durende rondvaart te eten krijgt.

Een zoenend stelletje, een bakfiets of iemand die een selfie maakt?

De opstapplaats voor deze rondvaart is aan de overkant van het Hard Rock café. Tijdens de rondvaart hoor je geen audioverhaal, maar wordt er rock muziek gedraaid op de rondvaartboot. Voor een moeder is dat feitelijk 90 minuten zen. Want hoe hard ze het ook probeerden, het getetter van mijn kinderen kwam niet boven de loeiende gitaren uit. Alle gekheid op een stokkie, het volume viel in werkelijkheid wel mee hoor. Je kunt nog prima met elkaar praten. Maar de verhalen over de Amsterdamse grachten moesten we dus zelf verzinnen. Met behulp van een bingo (bedacht door de man!), hadden mijn kinderen genoeg vermaak tijdens de rondvaart. Want wie ziet er als eerst een zoenend stelletje? Een bakfiets? Of iemand die een selfie maakt?

En wie ziet een echte Engels sprekende toerist?

kids cruise

Dit artikel is geschreven door voormijnkleintje.nl.