High-end Amsterdam

Wil je de high-end kant van Amsterdam beleven? Bekijk dan snel onderstaande tips.

High-end shopping Amsterdam

Bijenkorf

Wie kent de Bijenkorf niet? Het meest luxueus warenhuis van Nederland, Amsterdam heeft een van de grootste en mooiste Bijenkorf van Nederland. Het warenhuis opende voor het eerst zijn deuren in 1870. De Bijenkorf verkoopt kleding, parfum, schoenen, tassen, cosmetica, accesoires en meer. De Bijenkorf is hét toonaangevende warenhuis dat met passie voor de klant ieder bezoek tot een belevenis maakt. Heb je honger na al dat shoppen? Boven in de Bijenkorf vind je een restaurant met verschillende soorten keukens.

Bijenkorf Amsterdam

P.C. Hooftstraat

Ook deze straat kennen we (bijna) allemaal wel, de P.C. Hoofdstraat is de meest dure winkelstraat van niet alleen Amsterdam, maar ook van Nederland. De straat is vernoemd naar de historicus, poëet en toneelschrijver Pieter Corneliszoon Hooft (1581 – 1647). Je vindt er verschillende high-end merken zoals Cartier, Louis Vuitton, Hermès, Dior en G-Star.

High-end dineren en slapen in Amsterdam

Restaurant La Rive en hotel Intercontinental Amstel Amsterdam

Restaurant La Rive bevindt zich in het Intercontinental Amstel Amsteram hotel (of ook wel Amstel Hotel). Het imposante gebouw is meer dan 150 jaar oud en geinspireerd op de gebouwen uit de Gouden Eeuw. De keuken is Frans-Mediterraans, de seizoensproducten worden bereidt op een innovatieve manier met Aziatische invloeden.

Restaurant Taiko en hotel Conservatorium

Restaurant Taiko is vernoemd naar de Japanse trommel, niet verondelijk dat je er kunt genieten van de moderne Aziatische keuken. Het restaurent complementeert het Conservatorium hotel goed met de klassieke en moderne uitstraling. Er bevindt zich ook een welness centre is het hotel.

Restaurant Yamazato en hotel Okura

Het Okura hotel is opgericht in 1958 door Kishichiro Okura, hij wilde een hotel creëren waar iedereen zich thuis zou voelen. Er zijn vier restaurants in het hotel:

  • Ciel Bleu Restaurant op de 23ste etage, het restaurant heeft twee Michelin sterren
  • Serre serveert een internationale keuken
  • Yamazato Restaurant serveert de traditionele Japanse keuken
  • Teppanyaki Restaurant Sazanka is het enige teppanyaki restaurant in Europa die een Michelin ster heeft gekregen

Restaurant Vinkeles

Restaurant Vinkeles is een unieke bestemming, gelegen in het hartje van Amsterdam. De intieme en historische setting biedt een perfecte sfeer om te genieten van het eten van Chef Dennis Kuipers en zijn team. Zijn moderne Franse keuken met een internationale twist wordt vaak omschreven als “spannend, modern en verfijnd”, in 2009 is hij met een Michelin ster beloond.

De Kas

Restaurant De Kas bevindt zich in, je raadt het al, een kas! Restaurant De Kas is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926. Restaurant De Kas gelooft dat voedsel op zijn best is wanneer het vers wordt bereid, daarom verbouwd het restaurant zijn eigen groenten in de kassen en tuinen bij het restaurant en in de Beemster Polder.