Coronaproof varen Amsterdam

Update 20 november 2020

Vanaf 27 november varen we weer door de grachten van Amsterdam!

We starten voorlopig met de City Canal Cruise en Evening Cruise die vanaf onze steiger tegenover Hard Rock Cafe (Stadhouderskade 501) op vrijdag, zaterdag en zondag vertrekt. Tijdens de kerstvakantie (18 december t/m 3 januari) varen we weer elke dag.

Hierbij gelden wel de richtlijnen van het RIVM en de overheid en hebben we extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hebben we een beperkte capaciteit op de boot om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, zijn er vaste looproutes en is er extra aandacht voor hygiëne.

Hieronder vind je een overzicht van de regels die wij hanteren:

 • Wij verzoeken onze gasten om tickets vooraf online te boeken om lange rijen en drukte in het kassahuis te voorkomen.
 • Er zijn meerdere desinfectie dispensers aanwezig op locatie. Gasten zijn verplicht hun handen te ontsmetten voor ze het kassahuis en de boot instappen.
 • Bij het instappen worden de eerste gasten achterin de boot geplaatst en bij het uitstappen stappen de gasten voorin de boot als eerste uit.
 • Het achterdek (indien aanwezig) is afgesloten.
 • Het is niet toegestaan om rond te lopen tijdens de vaart.
 • De boten worden na iedere tocht door ons gedesinfecteerd.
 • Na terugkomst op de steiger mogen er geen groepen op de steiger of het trottoir ontstaan.
 • Heb je last van gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
 • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.

Wij verzoeken onze bezoekers om zich aan de regels te houden zodat we allemaal, op een veilige manier, kunnen genieten van een rondvaart door Amsterdam.

Veelgestelde vragen

Is het nog mogelijk om tickets in het kassahuis te kopen?
Ja, onze kassahuis gaat ook open. Echter verzoeken we iedereen om hun tickets vooraf online te boeken indien mogelijk. Zo kunnen we lange rijen en drukte vermijden.

Kan ik met contant geld betalen in het kassahuis?
Nee, het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. We accepteren alleen contactloze betalingen.

Is er bar service aan boord?
Nee, we verlenen op dit moment geen bar service aan boord. Drankjes, snacks en een snackbox zijn verkrijgbaar in het kassahuis voor de vaart.

Wat zijn de routes op de boot?
Bij het instappen worden de eerste gasten achterin de boot geplaatst en bij het uitstappen stappen de gasten voorin de boot als eerste uit.

Coronaproof varen Amsterdam

Het zijn vreemde tijden, waarin we erg veel aanpassingen moeten maken. Maar dat betekent niet dat je hele dagen thuis moet blijven zitten! In de anderhalvemetersamenleving kun je nog steeds heel wat leuks doen, ook in onze prachtige hoofdstad. Tijdens een mooie dag kun je bijvoorbeeld Amsterdam vanop het water bekijken – uiteraard volgens de regelgeving! Bij Amsterdam Canal Cruises volgen we de richtlijnen van het RIVM volledig, waardoor jij coronaproof kunt varen.

Zoek je een leuk corona vrij uitje? Dan ben je aan het juiste adres bij Amsterdam Canal Cruises. Wij hebben onze normale rondvaarten aangepast aan de corona richtlijnen; zo varen we bijvoorbeeld met een kleinere bezetting. Lees op deze pagina alles over coronaproof varen in Amsterdam!

Coronaproof varen in Amsterdam bij Amsterdam Canal Cruises:

 • We varen met een kleinere bezetting op al onze boten.
 • We hebben overal desinfectie dispensers staan; als gast ben je verplicht je handen te ontsmetten voor je het kassahuis en de boot instapt.
 • Er wordt anderhalve meter afstand gehouden tussen groepen.
 • Om drukte aan onze kassa’s te voorkomen, vragen we om zoveel mogelijk tickets vooraf online te boeken.
 • Onze boten worden extra vaak schoongemaakt.
 • Het achterdek van de boten is gesloten.

Onze corona proof rondvaarten:

Wil je een rondvaart door Amsterdam boeken om de Amsterdamse grachten te bezichtigen? Dat kan nog steeds! Om het corona virus geen kans te geven, zorgen we ervoor dat er altijd anderhalve meter afstand wordt gehouden in onze boten. Zo zie je de grachten van Amsterdam en alle bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, op een ‘coronaproof’ manier.

Onze grote rondvaartboten:

Qua boottochten in Amsterdam, kun je kiezen voor één van onze grote rondvaartboten. Onze grote rondvaartboten varen met een kleinere bezetting, zo mogen er maar twee personen aan een tafel zitten, tenzij je met je volledige huishouden op stap bent. Er zijn bovendien vaste wandelroutes bij de kassa’s en bij het in- en uitstappen zodat iedereen afstand van elkaar kan houden. Het is bovendien niet toegestaan om rond te lopen tijdens de rondvaart. Het achterdek van onze grote rondvaartboten is ook gesloten.

Boek nu onze rondvaarten:

City Canal Cruise (locatie Hard Rock Café)
City Canal Cruise (locatie Heineken Experience)
Kids Cruise
Evening Cruise

Onze open sloep

Naast grote rondvaartboten, kun je op dagen waarbij het weer het toelaat, een rondvaart op onze open sloep boeken. Zo ontdek je Amsterdam in de open lucht – héérlijk als het zonnig is! Ook onze open sloep heeft uiteraard een kleinere bezetting.

Boek nu onze rondvaart met open sloep!

Regels voor reizigers

Wil je één van onze rondvaarten boeken? Boek dan liefst je rondvaart online. Zo onstaan er geen rijen aan onze kassahuizen. Houd tijdens het wachten bij de aanmeerplek van onze boten anderhalve meter afstand van andere mensen. Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.

Blijf thuis bij koorts of verkoudheidsklachten. Zo zorgen we er allemaal samen voor dat coronaproof varen mogelijk blijft.

Veelgestelde vragen

Is het nog mogelijk om tickets in het kassahuis te kopen?
Ja, onze kassahuis is geopend. Echter verzoeken we iedereen om hun tickets vooraf online te boeken indien mogelijk. Zo kunnen we lange rijen en drukte vermijden.

Kan ik met contant geld betalen in het kassahuis?
Nee, het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. We accepteren alleen contactloze betalingen.

Zijn er toiletten aan boord?
Ja, de toiletten aan boord zijn sinds 1 augustus weer open voor onze gasten.

Is er bar service aan boord?
Nee, we verlenen op dit moment geen bar service aan boord. Drankjes, snacks en een snackbox zijn verkrijgbaar in het kassahuis voor de vaart.

Wat zijn de routes op de boot?
Bij het instappen worden de eerste gasten achterin de boot geplaatst en bij het uitstappen stappen de gasten voorin de boot als eerste uit.