Van Gogh Museum

Vanaf
€ 19,-
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Van Gogh Museum
Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam

Belangrijke informatie

Stap in Van Goghs Wereld. Ontdek de grootste collectie werken van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum. Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Lees over zijn leven, ontdek de boeiende themaverhalen, bekijk zijn landschappen en zelfportretten en ontdek meer schilderijen en tekeningen in de collectie. Koop je tickets voor het Van Gogh Museum bij Amsterdam Canal Cruises.

Collectie Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum herbergt ‘s werelds grootste verzameling kunstwerken van Vincent van Gogh en bezit meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen. Je spot er onder meer de wereldberoemde schilderijen zoals De Zonnebloemen, Amandelbloesem en De aardappeleters.

De aardappeleters 1885

De aardappeleters is een van de meest bekende werken van Van Gogh. Van Gogh beschouwde dit schilderij als bewijs van zijn begaafdheid als schilder. Op het schilderij toont hij de boeren, zoals ze werkelijk waren. Hierbij koos hij expres modellen die niet direct een schoonheidsprijs zouden winnen.

Naast De aardappeleters is ook Zonnebloemen een bekend schilderij van Van Gogh. Dit schilderij is ook te zien in het Van Gogh museum. De post-impressionistische schilder heeft vele zonnebloemen geschilderd, bedoeld ter decoratie van een kamer in het gele huis voor zijn vriend en mede schilder Gauguin.

Brieven van Van Gogh

Na het overlijden van Vincent van Gogh werden zijn werken beheerd door zijn broer Theo en zijn vrouw Johanna van Gogh-Bonger. Hun zoon en Vincents neef, Vincent Willem, stichtten de Vincent van Gogh Foundation in 1962. Samen met de staat bouwde hij het Van Gogh Museum, waarin de familiecollectie permanent in bruikleen werd gegeven om ervoor te zorgen dat het werd beheerd en bewaard voor toekomstige generaties.

Vincent schreef veel brieven aan zijn broer Theo, zoals onderstaande brief waarin het bekende schilderij ‘De aardappeleters’ wordt genoemd.

Brief van Vincent van Gogh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent van Gogh, Brief van Vincent van Gogh aan Theo van Gogh met schets van De aardappeleters, Nuenen, 9 april 1885, pen in inkt op papier, 20.7 x 26.4 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting) Brief nummer 492.

Van Gogh op gevoel

‘Van Gogh op gevoel’ is een interactief programma speciaal voor blinden en slechtzienden, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders. Nu ook als permanente plek in het museum. Voel, ruik en beluister de ‘Zonnebloemen’

Ontdek de wereld van Van Gogh

Op het Museumplein in Amsterdam vind je het Van Gogh Museum. Op dit wereldberoemde plein vind je ook het Rijksmuseum, Moco Museum en Stedelijk Museum. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks tussen de een en twee miljoen bezoekers, dit maakt het het een van de meest bezochte musea van Nederland.

Het Van Gogh Museum bestaat uit twee gebouwen, die zijn ontworpen door gerenommeerde architecten Kisho Kurokawa en Gerrit Rietveld. In de Kurokawa-vleugel bewonder je de tijdelijke tentoonstellingen en het Rietveld-gebouw de permanente werken. In het gebouw vind je meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en 800 brieven van de Nederlandse kunstenaar. Zo kun je er terecht voor de bekendste stukken van Van Gogh, zoals onder meer De Zonnebloemen (1889), Amandelbloesems (1890) en De Aardappeleters (1885).

Het museum exposeert ook werk van Van Gogh’s tijdgenoten, waaronder Auguste Rodin, Claude Monet, Georges Seurat en Odilon Redon. Wanneer je het Van Gogh bezoekt, leer je veel over de boeiende geschiedenis van de schilder en zijn invloed op de ontwikkeling van moderne kunst. Mis je kans niet en bestel online tickets!

Bestel je Van Gogh Museum tickets bij Amsterdam Canal Cruises

Een dagje Amsterdam? Dit museum in Amsterdam kun je niet overslaan! Bestel jouw Van Gogh Museum tickets online via onze webshop. Bezoek het mooie en spectaculaire Amsterdamse museum. Maak jouw Amsterdamse ervaring compleet en bezoek een van de meest mooie musea ter wereld. Boek nu je Van Gogh Museum tickets en beleef een onvergetelijke dag uit!

Openingstijden van het Van Gogh Museum? Het Van Gogh Museum is open van 9.00 tot 18.00 uur, en op vrijdag tot 22.00 uur. Meer vragen over het Van Gogh Museum, of een van de andere musea in Amsterdam? Neem gerust contact met ons op! Bij ons beleef je de optimale ervaring.

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 18 +
EUR 19.00
Child
Aged 1 - 17
EUR 0.00