Anne Frank en buurt wandeltour

Over deze tour
 • 1,5 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Wandeltour
Vanaf
€ 34,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Engels
Kleine groepstour met maximaal 12 personen
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Loop in de voetsporen van Anne Frank. Deze 1,5 uur durende kleine groepstour neemt je mee naar de buurt waar Anne Frank haar jeugd doorbracht. Vanaf het moment dat ze naar Amsterdam verhuisde tot ze ondergedoken was. Luister naar het verhaal over haar leven in de Tweede Wereldoorlog en haar dagboek en hoe het werd gepubliceerd.

Lange beschrijving

Het verhaal van Anne Frank is bekend over de hele wereld dankzij haar dagboek dat de periode beschrijft waarin zij, haar familie en vier anderen in een geheime en verborgen bijgebouw verbleven, verstopt voor de Duitse bezetters van Amsterdam. Deze tour gaat verder dan dat en zal je vertellen over haar tijd ervoor en na; het compleet verhaal van haar leven.

Vanwege veel films, toneelstukken en boeken is het deel van haar leven dat zich verstopt in de verborgen kamer zeer bekend. Minder bekend is haar leven als een jong meisje dat verhuisde van Frankfurt am Main. Dit gebeurde vanwege het opkomende antisemitisme. Haar vader, Otto Frank, verhuisde zijn gezin naar de (wat hij geloofde) veilige Amsterdam. Ze kwamen aan in 1933 en vestigden zich op het Merwedeplein. Anne Frank bracht haar gelukkigste momenten door op dit plein en de omgeving.

Tijdens deze wandeltocht nemen we je terug naar de plaatsten die in haar jeugd belangrijk waren voor Anne Frank. We laten je zien waar ze naar school ging en de boekenwinkel waar ze haar beroemde dagboek kocht. Verken het gebied waar ze buiten speelde en ontdek het huis waar de secretaresse en de belangrijkste helper van Otto Frank; Miep Gies vele jaren leefde. Miep Gies overhandigde het dagboek van Anne Frank aan Otto Frank na de oorlog. Ze redde ook een aantal persoonlijke bezittingen van de familie nadat de Duitsers het huis hadden overvallen.

Otto Frank aarzelde eerst om het dagboek te publiceren, maar toen hij in het dagboek las dat het de wens van zijn dochter was om het te publiceren, liet hij het dagboek in juni 1947 publiceren.

De tour vindt plaats in het zuiden van Amsterdam, waar je de kans krijgt om kennis te maken met een deel van de stad dat je als toerist niet zou zien. Dit gebied werd gebouwd in de jaren 1920-30 en was gebaseerd op revolutionaire ideeën over stadsplanning, architectuur en sociale woningbouw.

Let op: deze tour brengt je niet naar het Anne Frank huis in het centrum van de stad.

Reisplan

 • Ontmoet je gids op het Merwedeplein, naast het standbeeld van Anne Frank
 • Loop door de buurt waar ze oorspronkelijk woonde
 • Rond je tour af op het Victorieplein

Inclusief

 • Professionele gids
 • Alle belastingen, toeslagen en administratiekosten
 • Wandeltour met een kleine group

Exclusief

 • Fooi (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Entreeticket Anne Frank Huis (in het centrum)

Vertrekdetails

Merwedeplein 61 op Merwedeplein, in Amsterdam-Zuid voor het standbeeld van Anne Frank op het plein. Je kunt dit plein bereiken met tram 4 (neem halte Waalstraat. Vervolgens linksaf naar het plein) of tram 12 – tramhalte Waalstraat. Vanaf de tramhalte is het startpunt 350 meter.

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 34.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 17.25
Infant
Aged 0 - 3
EUR 0.00