Halve dag trip Zaanse Schans en rondvaart

Over deze tour
 • 3,5 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Live gids
Vanaf
€ 53,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands, Engels, Spaans en Duits
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt in Amsterdam
De Ruijterkade 105, 1011 AB Amsterdam
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Bezoek het prachtige windmolendorp Zaanse Schans. Hier ervaar je alles dat typisch Nederlands is in slechts een paar uur.

Vanaf het centrale ontmoetingsplek, dicht bij het centraal station, brengt een korte busrit van 20 minuten je naar het windmolendorp Zaanse Schans. Hier ervaar je alles dat typisch Nederlands is in slechts een paar uur. Je leert over het proces van kaasmaken, je kunt op klompen lopen, het interieur van een werkende windmolen zien en de houten, groen geschilderde huizen en winkels zien. Een professionele, ervaren en vriendelijke gids zal je door het dorp begeleiden voordat je de tijd krijgt om het dorp op jezelf te verkennen.

Sluit je dag af met een 75-minuten durende rondvaart door de beroemde grachten van Amsterdam.

Lange beschrijving

Start je tour bij onze lokaal en centraal gelegen meetingpoint in Amsterdam. Een comfortabele, airconditioned bus zal je naar je bestemming brengen in slechts 20/30 minuten!

Het windmolen dorp Zaanse Schans staat bekend als een open lucht museum die een collectie van werkende windmolens, houten huisjes, schuren en winkels uit de 18e en 19e eeuw. Al deze gebouwen zijn hier gebracht vanaf 1961 en brengen deze meest welvarende periode van d Zaanstreek weer tot leven.

In haar gouden eeuw, ontwikkelde de Zaanstreek zich tot een industrieel gebied op een schaal die nog nooit eerder is gezien. De regio is gevuld met 600 actieve windmolens en houten fabrieken aangedreven door de wind. In deze kleine fabrieken werden vele taken uitgevoerd met behulp van windenergie: hout gezaagd door machines, specerijen malen, olie voor voedsel en verf, cacaopoeder en vele andere dingen.

De welvaart in de 18e en 19e eeuw is op verschillende manieren in het windmolendorp te zien: prachtige huizen die oorspronkelijk werden gebouwd als huizen als huizen voor rijke windmoleneigenaren en kooplieden. Deze huizen hebben aantrekkelijke gevels en zijn geschilderd in traditionele kleuren, zoals groen, beige en lichtblauw.

Bij aankomst in het dorp neemt je gids je mee op een oriëntatietour door het dorp. Je bezoekt het klompenmuseum annex houten schoenmakerij en in de kaasboerderij proef je Nederlandse boerenkaas. Dan is het tijd om het dorp zelf verder te verkennen. Voordat je op eigen gelegenheid de Zaanse Schans gaat ontdekken, geeft je gids je meer informatie over de Zaanse Schans en zijn unieke karakter, leert je de lokale geschiedenis en cultuur en krijg je insider tips over wat te doen en waar te gaan.

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Rijd in 20/30 minuten naar het windmolendorp Zaanse Schans
 • Loop samen met je gids en luister naar de interessante feiten die hij of zij met je zal delen
 • Bezoek 15 minuten de houten schoenmaker en zie hoe je de perfecte klomp maakt
 • Loop in 5 minuten naar de kaasboerderij
 • Bekijk in 10 minuten hoe je Goudse Kaas maakt en proef ze allemaal na de uitleg
 • Verken het dorp tijdens een uur vrije tijd
 • Rij terug in 20/30 minuten naar Amsterdam

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per bus met air-conditioning
 • Live gids aan boord
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

Deze tour vertrekt vanaf De Ruijterkade 105, 1011 AB Amsterdam. Dat is slechts 6 minuten lopen vanaf het Amsterdam Centraal Station. Vanaf de voorzijde van het Centraal Station (Stationsplein) sla je linksaf en loop je in oostelijke richting. Loop verder en steek het bruggetje over. Loop door tot je het Doubletree By Hilton Hotel bereikt. Sla linksaf en volg de loopbrug onder de spoorwegovergang door. Na deze kruising bevindt het vertrekpunt zich aan je rechterhand.

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 53.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 26.75
Infant
Aged 0 - 3
EUR 0.00