Keukenhof, Zaanse Schans en rondvaart

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Live gids
Vanaf
€ 92,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands, Engels, Duits en Spaans
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt in Amsterdam
This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Met de gratis pont (Buiksloterweg) ben je binnen vijf minuten op het ontmoetingspunt.
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Bekijk alle Nederlandse iconen zoals de tulpen in Keukenhof & windmolens, kaas en klompen op de Zaanse Schans. En geniet van een beroemde Amsterdamse rondvaart

Ervaar de schoonheid van de Keukenhof in bloei tijdens een begeleide ochtendtour vanuit Amsterdam in het gezelschap van een ervaren gids en reis met een comfortabele bus naar de beroemdste bollenregio van Nederland. In de middag ga je verder naar het windmolendorp Zaanse Schans en zie je alle andere Nederlandse bezienswaardigheden zoals windmolens, kaas en klompen.

Sluit je dag af met een 75-minuten durende rondvaart door de beroemde grachten van Amsterdam.

Lange beschrijving

Begin je dag met een ophaalservice bij een van onze ophaalpunten in het centrum van Amsterdam. Ga comfortabel zitten aan boord van een enkeldeksbus. Terwijl je Amsterdam verlaat, kijk je uit op de levendige bloemenvelden van het Nederlandse platteland. Overladen met kleurrijke krokussen, tulpen en narcis. Deze bloeiende velden zijn opmerkelijk mooi. Terwijl je ze bewondert, luister je naar je gids die meer onthult over de geschiedenis van deze regio. Afhankelijk van de tijd kun je ook stoppen om foto’s te maken van dit prachtige landschap.

Wanneer je bij Keukenhof aankomt, stap je uit de bus en begin je aan een rondleiding over het terrein. Deze prachtige tuinen hebben een oppervlakte van meer dan 32 hectare en zijn de thuisbasis van ontelbare bloeiende bollen, allemaal zorgvuldig aangelegd in esthetisch aantrekkelijke patronen. De tuinen zijn gevuld met delicate bloesems in allerlei kleuren en structuren, die een zacht geparfumeerde geur verspreiden.

Terwijl je de indrukwekkende gloed van bloembedden, velden en gazons, die bezaaid zijn met vijvers en waterpartijen, verkent, luister je naar je gids die uitlegt hoe hard je moet werken om dit elegante bloemendisplay te creëren. Na het genieten van de tuinuitzichten, ga je verder naar de Zaanse Schans.

Het windmolendorp Zaanse Schans is een openluchtmuseum met een verzameling werkende windmolens, houten huizen, schuren en winkels uit de 18e en 19e eeuw. Al deze gebouwen zijn hier gebracht vanaf 1961 en brengen deze meest welvarende periode van de Zaanstreek weer tot leven.

In de gouden eeuw ontwikkelde de Zaanregio zich tot een industrieel gebied op een nog nooit eerder geziene schaal, met 600 actieve windmolens, houten fabrieken aangedreven door wind. In deze kleine fabrieken werden veel taken uitgevoerd met behulp van windenergie, waaronder houtzagen met machines, kruiden malen, olie voor voedsel en verf, meel, cacaopoeder en vele andere dingen.

De welvaart in de 18e en 19e eeuw is op verschillende manieren te zien in het windmolendorp Zaanse Schans. Naast windmolens, schuren en andere gebouwen, zie je prachtige huizen die oorspronkelijk werden gebouwd voor rijke windmoleneigenaren en kooplieden. Deze huizen hebben aantrekkelijke gevels en zijn geschilderd in traditionele kleuren zoals groen, beige en lichtblauw.

Bij aankomst in het dorp neemt je gids je mee op een oriëntatietour door het dorp. Je bezoekt het klompenmuseum, de annex houten schoenmakerij en proeft Hollandse boerenkaas in de kaasboerderij. Dan is het tijd om het dorp zelf verder te verkennen. Voordat je de Zaanse Schans gaat ontdekken, geeft je gids je meer informatie over het unieke karakter van de Zaanse Schans, leert je de lokale geschiedenis en cultuur en krijg je insider tips over wat te doen en waar te gaan.

Terug in Amsterdam geeft je gids je een voucher voor een City Canal Cruise. Deze voucher kan worden ingewisseld bij Blue Boat Company-Gray Line Amsterdam. De voucher voor je City Canal Cruise is een zogenaamd ‘open ticket’. Dit betekent dat er geen tijdslot is toegewezen en je aan boord kunt stappen van de eerstvolgende beschikbare boot. Er zijn twee afvaartlocaties:

 • Stadhouderskade 501, tegenover Hard Rock Cafe. Neem tram 1, 2, 5, 11 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.
 • Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience. Neem tram 2, 5 of 12 en stap uit bij Rijksmuseum. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de steiger. Je kunt ook metro 52 nemen en dan uitstappen bij Vijzelgracht. Vandaar is het 2 minuten lopen naar de steiger.

Reisplan

 • Vertrek vanuit Amsterdam
 • Rijd in ongeveer 60 minuten naar de Keukenhof.
 • Loop samen met je gids door de bloemmozaïeken
 • Ontdek de Keukenhof op eigen gelegenheid tijdens de vrije tijd
 • Rijd in 50 minuten naar windmolendorp Zaanse Schans
 • Bezoek gedurende 15 minuten de klompenfabriek
 • Ontdek hoe je Goudse kaas in 10 minuten maakt en proef er een verscheidenheid aan
 • Bezoek het dorp in je vrije tijd alleen
 • Terug in Amsterdam ontvang je je voucher voor de rondvaart

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per bus met air-conditioning
 • Live gids aan boord
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Zorg ervoor dat je ruim op tijd bij het startpunt bent. Wegens de verkeersregels in Amsterdam mogen onze bussen niet voor een lange tijd stil staan bij de ontmoetingspunten.

Bestel je kaarten

Something went wrong.