Fabrique des Lumières

Over deze tour
  • Gezinsvriendelijk
  • Rolstoeltoegankelijk
Vanaf
€ 17,-
per persoon
Boek nu
Tijdelijk niet beschikbaar

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Rolstoeltoegankelijk
Fabrique des Lumières is toegankelijk voor rolstoelen, met uitzondering van de verhoogde tribunes in de grote hal.
Fabrique des Lumières
Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam

Belangrijke informatie

Zie kunst tot leven komen in het grootste immersieve kunstcentrum in Nederland – Fabrique des Lumières – gevestigd in de voormalige 19-eeuwse gasfabriek in Westergas. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met geavanceerde technologie worden de kunstwerken door 100+ state-of-the-art projectoren en begeleidende muziek tot leven gebracht.

Van Vermeer tot Van Gogh, Hollandse Meesters

Vanaf 22 maart 2024, stap in de voetsporen van wereldberoemde Nederlandse schilders die het gewone wisten te verheffen tot iets ongewoons. Deze expositie is een eerbetoon aan de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw, met wereldberoemde Nederlandse schilders zoals Vermeer en Rembrandt. Laat je onderdompelen in het Nederland van die tijd via de ongekend meesterlijk geschilderde doeken van het alledaagse leven met ruige zee taferelen, stadsgezichten en lieflijke winterlandschappen.

Mondriaan, Een Overdaad aan Kleur

Hoe heeft Mondriaan de overgang gemaakt van schemerige Hollandse landschappen naar zijn iconische beeldtaal van geometrische vormen en primaire kleuren? Dit is de artistieke reis van de schilder die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de vormgeving van de popcultuur.

En ontdek ‘Infinite Horizons’ in de Studio. Ga mee op reis langs uitzichten die spelen met de regels van perspectief. Vanuit een aardse realiteit beland je opeens in een abstracte wereld met een landschap zonder einde.