Rembrandts Amsterdam Experience

Over deze tour
  • 25 minuten
  • Rolstoeltoegankelijk
Vanaf
€ 14,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Neem je voucher geprint mee
Rembrandts Amsterdam Experience
Weteringschans 2, 1017 SG Amsterdam
De voorstelling is beschikbaar in meerdere talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Russisch en Spaans
De beleving is rolstoeltoegankelijk

Belangrijke informatie

Rembrandt is misschien wel één van de beroemdste schilders ter wereld. Rembrandt woonde in het bruisende Amsterdam van de 17e eeuw. Hij wist behoorlijk succesvol te worden en zijn atelier groeide uit tot een waar ‘schildersimperium’. Rembrandt was ook een verzamelaar, hij kocht veel exotische dingen, die door kooplieden naar Amsterdam werden gebracht. Deze dure hobby en de hypotheek op zijn grote huis werden op een bepaald moment in zijn leven problematisch. Aan zijn rijke leven kwam een einde toen hij failliet ging en moest verhuizen naar een kleine studio aan de rand van de stad. Maar Rembrandt gaf niet op…

Hier begint het verhaal dat je kunt beleven in Rembrandts Amsterdam Experience waarin je 350 jaar terug in de tijd stapt en een reconstructie van dit laatste en verloren gegane kunstatelier bezoekt. Terwijl Rembrandt en zijn gezin wachten op een opdrachtgever die een schilderij bij hem heeft besteld, neemt hij bezoekers mee op een reis door zijn leven. Tijdens deze reis word je volledig ondergedompeld in het 17e-eeuwse Amsterdam door middel van muziek, videoprojecties, geur en 5D-effecten.

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in Rembrandt, is deze ervaring boeiend voor gasten van alle leeftijden, omdat het de bezoekers niet alleen leert over het leven van Rembrandt, maar de gasten ook onderdompelt in een verhaal over Amsterdam van de 17e eeuw.

Praktische informatie over de Rembrandts Amsterdam Experience

De Rembrandts Amsterdam Experience is gevestigd aan de Weteringschans 2 in Amsterdam. Reis je met het openbaar vervoer? De tramhalte Leidseplein is vlakbij. Neem vanaf centraal station tram 2 of 12 en stap uit bij Leidseplein. Vanaf daar is het maar 3 minuten lopen naar de experience.

Ook leuk om te weten: de vertreklocaties van de City Canal Cruise en Evening Cruise van Blue Boat Company liggen op loopafstand. Zo kun je je bezoek combineren met een leuke rondvaart door de grachten!

Rembrandts Amsterdam is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Het reserveren van een tijdslot is niet verplicht. De experience begint elke 10 minuten en duurt ongeveer 25 minuten.

Omdat de hele beleving op één verdieping plaatsvindt, is Rembrandts Amsterdam rolstoeltoegankelijk!

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 14.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 12.50