Dagjes uit in Amsterdam

Een dagje uit in Amsterdam is fijn als local én als toerist in de stad. Als je bijvoorbeeld maar één dagje in Amsterdam bent, wil je er het uiterste uithalen! Daarom hebben we even een drietal ideeën voor leuke dagjes uit in deze blogpost gezet! Trommel je vrienden maar op; jullie gaan er snel een dagje op uit in Amsterdam!

Dagjes uit in Amsterdam #1: de kunst en cultuur-route

Als je houdt van geschiedenis, kunst en cultuur, is er veel te beleven in Amsterdam. Als je met de trein komt, is het een aanrader om meteen een OV-fiets te huren, zodat je als een echte Amsterdammer door de stad kan sjezen. Vanaf het Centraal Station kun je snel het centrum van Amsterdam in fietsen, waar prachtige, typische Amsterdamse grachtenhuizen te bewonderen zijn. In hartje Amsterdam voel je echt nog die charme van de gouden eeuw en oude vervlogen tijden!

Ga heerlijk wandelen in de Negen Straatjes en zoek een gezellig restaurantje voor een lekkere lunch. Lekker eten is immers erg belangrijk tijdens een dagje uit in Amsterdam! Na de lunch kun je één van de vele musea in Amsterdam bezoeken. Wat dacht je van hedendaagse kunst in het Stedelijk Museum of abstractere kunst van één van Nederlands bekendste schilders: Vincent Van Gogh? Het Van Gogh Museum heeft een ontzettend fascinerende collectie schilderijen en tekeningen!

Je kunt er ook voor kiezen om in het centrum te blijven en iets te bezoeken wat elke Nederlander eigenlijk eens in zijn of haar leven moet gezien hebben: het Anne Frank Huis. Boek dit ticket op tijd, deze zijn altijd weken van te voren uitverkocht.

Dagjes uit in Amsterdam #2: ontdek ‘onbekend’ Noord

Amsterdam-Noord is al enkele jaren echt hip en happening. Als je er nog nooit geweest bent, is het echt een aanrader! Al is het maar omdat het pont-tochtje van het station naar bijvoorbeeld de NDSM-werf echt heel fijn is. Je geniet van het geluid van de golven én hebt mooi uitzicht op Amsterdam. Ga de street art spotten op NDSM of bezoek één van de vele tentjes rondom de oude werf om heerlijk uit te rusten. Pllek is bijvoorbeeld een aanrader: dit restaurant heeft een eigen stadsstrand én je kunt er heerlijk eten en drinken. Ideaal om even uit te rusten als het zonnig is!

Ook in Noord zit de Adam Lookout. Als je niet bang bent van hoogtes én houdt van mooie uitzichten, dan is dit vast wat voor jou. Bovenop het dak van de toren, zijn schommels gebouwd die je over de rand laten balanceren, mét uitzicht op het IJ en uiteraard – Amsterdam City! En mocht je nog hotels in Amsterdam aan het browsen zijn om van je dagje een weekendje te maken, dan hebben we goed nieuws: in de toren zit ook een hotel, met een even mooi uitzicht. Ideaal als je toch geen zo’n fan bent van schommelen op grote hoogte.

Dagjes uit in Amsterdam #3: verken bruisend Oost

Oost is ook een van de meest geliefde wijken van de stad. Van biertjes drinken op het terras van Brouwerij ‘t IJ tot genieten van het lekkere weer in Park Frankendael- er is genoeg te beleven. Tijdens dit dagje uit blijf je ver weg van de super toeristische uitjes – geen rosse buurt of Madame Tussauds voor jou! Nee, jij gaat fietsen in de groene plantagebuurt, met stops bij Artis, de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus. ‘s Avonds kun je ook even een ommetoertje maken naar Carré of een drankje doen bij één van de vele kroegen en restaurants rondom het Oosterpark. Groen en échte Amsterdamse charme, ben jij er klaar voor?

Op zoek naar meer tips voor een dagje of een weekendje Amsterdam? Lees dan snel meer leuke blogs op onze blogpagina ‘activiteiten in Amsterdam’.