Scheepvaartmuseum

Vanaf
€ 19,50
per persoon
Boek nu
Tijdelijk niet beschikbaar

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Belangrijke informatie

Beleef Het Scheepvaartmuseum! Het Scheepvaartmuseum, ook wel het National Maritime Museum, is gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Nu, ruim 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter. De perfecte locatie voor Het Scheepvaartmuseum, dat hier sinds 1973 is gevestigd.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst. Voel hoe het vroeger was op een VOC-schip. Lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten… Kom het proberen! Ontdek de grootste maritieme collecties ter wereld, in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

50 topstukken

In 2019 is de nieuwe Hoofdgalerij in Het Scheepvaartmuseum geopend. De tentoonstelling laat zien hoe Nederland als maritieme natie is gevormd. In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vind je 50 topstukken. Van schilderijen tot kunstvoorwerpen en scheepsmodellen. Al deze stukken in de nieuwe Hoofdgalerij vertellen het verhaal van Nederland in de 17e en 18e eeuw.

Stap aan boord van het VOC-schip

Wil jij helemaal reizen in de tijd? Dan kan dit in Het Scheepvaartmuseum. Stap aan boord van het grote VOC-schip van Amsterdam. Hier beleef je het leven aan boord van een VOC-schip in de 18e eeuw. Door de VR experience word je meegenomen op een vlucht door de haven.

Uitje voor de hele familie

Het scheepvaartmuseum is een uitje voor het hele gezin. Zo is er de interactieve tentoonstelling “Het verhaal van de walvis” en zijn er speciale programma’s in de schoolvakanties. Stap aan boord van het imposante VOC-schip, bezoek de sfeervolle tentoonstellingen en beleef een echt avontuur. Reizen door de tijd, was nog nooit zo leuk!

Tickets kopen voor het Scheepvaartmuseum

Wil jij tickets kopen voor Het Scheepvaartmuseum? Dan ben je aan het juiste adres bij Amsterdam Canal Cruises. Bij ons kun je terecht voor verschillende soorten tickets van musea. Kom naar Amsterdam en beleef een onvergetelijke dag! Ben je op zoek naar de actuele openingstijden of heb je vragen over het museum? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag. Koop online een ticket voor Het Scheepvaartmuseum of een ander museum op onze website.

Een dag naar een museum bleef je met Amsterdam Canal Cruises. Naast Het Scheepvaartmuseum tickets, vind je bij ons ook tickets voor andere museums. Wat dacht je van een dagje naar het Van Gogh of Moco Museum?