Top 5 museums in Amsterdam

Amsterdam heeft een breed en divers aanbod aan museums. Hieronder een top vijf van de museums in Amsterdam, die je zeker een keertje gezien moet hebben.

Museums in Amsterdam

Rijksmuseum

Wie kent het Rijksmuseum niet? Het is een cliché, maar het Rijksmuseum blijft een ‘must-see’ wanneer je in Amsterdam bent. Waarom? Het is een ontzettend groot museum waar je makkelijk een, twee of drie dagen in kunt rondhangen. Het museum heeft 8.000 stukken die getoond worden, de totale collectie bestaat uit maar liefst een miljoen stukken! Het museum richt zich op de kunst en geschiedenis van Amsterdam. Het gebouw zelf is ook een echte blikvanger en is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Pierre Cuypers. In 2013 opende het museum zijn deuren wederom na een 10 jaar durende renovatie.

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum, is in tegenstelling tot het Rijksmuseum, een museum voor de moderne kunsten. Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.

Stedelijk Museum 5

Amsterdam Museum

Het museum is ontstaan als dependance van het Scheepsvaartmuseum. In het monumentale pand van het Amsterdam Museum ontdek je de geschiedenis van Amsterdam, maar ook het heden en de toekomst. Ook zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen. Het museum beheert bovendien een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam.

Van Gogh Museum

Stap in de wereld van Van Gogh en leer de schilder Vincent Willem van Gogh beter kennen. Van Gogh was een post impressionist en is voornamelijk bekend door zijn dramatische, impulsieve en expressieve schilderwerk.

Photo Marleen Sleeuwits, Daubigny Gallery

Heineken

Amsterdam is de thuisbasis voor verschillende brouwerijen. Heineken is nog steeds de grootste naam en één van de meest traditionele Amsterdamse bieren. De Heineken Experience biedt vier verdiepingen aan multimedia tentoonstellingen aan, oude historische brouwerijvoorwerpen en een proeverijbar. Er is ook ‘Brew Your Ride’, een 4D avontuur waarmee bezoekers kunnen ontdekken hoe het is om een flesje Heineken te zijn.