Rijksmuseum

Vanaf
€ 22,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Rijksmuseum
Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Belangrijke informatie

Het Rijksmuseum is een van de bekendste musea ter wereld en toont ruim 8000 voorwerpen van kunst en geschiedenis die het verhaal vertellen van 800 jaar Nederlandse geschiedenis. Het is dan ook hét niet te missen nationaal museum in Amsterdam! Het Rijksmuseum zelf is een fraai, statig gebouw dat enkele van de mooiste Nederlandse kunstwerken huisvest, zoals het Zelfportret van Van Gogh, het Straatje van Vermeer en natuurlijk de wereldbekende Nachtwacht van Rembrandt. Wil jij ook het meest bezochte museum van Nederland bezoeken en kunstwerken uit de Gouden Eeuw bewonderen? Dan scoor je op onze website de tickets voor het Rijksmuseum!

Een bezoekje aan het Rijksmuseum is ideaal als je ook wat cultuur wil opsnuiven … of even het nogal vaak gure Amsterdamse weer wil ontvluchten. Bij Amsterdam Canal Cruises kun je makkelijk online Rijksmuseum tickets aanschaffen, zo weet je zeker dat je ook jouw portie cultuur geregeld hebt voor jouw tripje in Amsterdam!

Waarom is het Rijksmuseum een must-see?

Sinds 1808 bevindt het Rijksmuseum zich in de Nederlandse Hoofdstad Amsterdam, eerst in het Paleis op de Dam, tegenwoordig in een groots gebouw aan het Museumplein. Uiteraard werd het gebouw ontworpen door een Nederlandse architect: Pierre Cuypers. Het nationale museum van Nederland heeft een uitgebreide collectie aan Nederlandse kunst, onder meer van de Nederlandse Gouden Eeuw. In de collectie van het rijksmuseum spot je onder meer werken van Johannes Vermeer, Rembrandt, Van Gogh en Van Dyck. Plan je bezoek nu en koop je Rijksmuseum tickets bij Amsterdam Canal Cruises! Je kunt makkelijk online tickets kopen op onze website, die je binnen enkele minuten in je e-mail ontvangt. Deze hoef je niet uit te printen; de QR-code kan worden gescand op je mobiel bij de entree van het Rijksmuseum.

Wat krijg je allemaal te zien in het Rijksmuseum?

Het Rijksmuseum in Amsterdam is het meest bezochte museum van Nederland met meer dan 2,3 miljoen bezoekers in 2018. Alle zalen vertellen een eigen verhaal rondom kunst en cultuur in Nederland. Je ziet er enkele van de bekendste werken van de afgelopen eeuwen. Naast Nederlandse werken, zie je er onder meer ook Aziatische kunst in het Aziatisch paviljoen. Er worden ook vaak interessante tentoonstellingen gehouden.

Mocht je je afvragen wat nu allemaal de hoogtepunten van het Rijksmuseum zijn, dan neem je er best een blad papier bij… want het zijn er veel! Uiteraard moet je de Nachtwacht gezien hebben, maar er zijn ook veel andere Nederlandse meesters te bewonderen. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn vaak erg spectaculair.

Rijksmuseum tickets kopen doe je bij Amsterdam Canal Cruises

Wil je Rijksmuseum tickets kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij Amsterdam Canal Cruises. Wij verkopen tickets voor tal van musea in Amsterdam. Ook voor bijvoorbeeld het Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum kun je bij ons terecht. Koop snel je ticket online op onze website en ontvang jouw ticket in de mail! Let op: jouw Rijksmuseum ticket heeft een bezoekdatum en starttijd. Dat betekent dat je op tijd bij het museum aanwezig moet zijn met jouw ticket(s) voor het Rijksmuseum om binnen te mogen. Als je te laat bent, kan het zijn dat jouw Rijksmuseum ticket niet meer geldig is. Wel fijn om te weten: er is geen eindtijd (tenzij het museum sluit!), dus je kunt net zolang rondstruinen en kunst bekijken als je wilt!

Rijksmuseum Amsterdam tickets voor het leukste uitje in Amsterdam

Het Amsterdam Red Light District, de Jordaan, fietsen in de Plantage… er is veel te doen en te zien in Amsterdam. Lijkt het je wel leuk om een activiteit in Amsterdam te hebben waarbij je écht je ogen uitkijkt? Koop dan snel je Rijksmuseum tickets voor toegang tot het Rijksmuseum. Dit museum is niet alleen spectaculair aan de buitenkant, ook de collectie is fe-no-me-naal. Hollandse meesters, The Night Watch, internationale kunst … je kunt er uren struinen. Bestel tickets en geniet van een fantastisch uitje.

Tip van Amsterdam Canal Cruises: dinsdag en woensdag zijn over het algemeen de rustigste dagen. Ook is het over het algemeen rustiger vóór 11 uur ’s ochtends en na 15:30 in de namiddag. Houd je niet zo van drukte? Boek dan je Rijksmuseum ticket op een minder druk uur en probeer de vakanties te vermijden.

Rijksmuseum Café en tuinen

Wist je dat je met een Rijksmuseum ticket ook toegang hebt tot de Rijksmuseum winkel en Het Café van 9u tot 17 uur? Ook de Rijksmuseumtuinen zijn erg fijn om te bezoeken – zeker op een zonnige dag! Voor deze tuinen is er geen ticket voor het Rijksmuseum nodig.

H0e raak je aan het Rijksmuseum?

Het Rijksmuseum ligt aan het Museumplein en op een boogscheut van het centrum en de Pijp. Als je het niet erg vindt om te wandelen, kun je er makkelijk te voet naar toe. Neem je liever het openbaar vervoer? Dan ligt Halte Rijksmuseum erg dichtbij.

Ook leuk om te weten: de opstapplaatsen van onze rondvaarten in Amsterdam zijn ontzettend dichtbij. Je kunt dus je bezoek aan het Rijksmuseum perfect combineren met een leuke rondvaart.

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 19 +
EUR 22.50
Child
Aged 1 - 17
EUR 0.00