Diamant Museum

Over deze tour
  • Gezinsvriendelijk
Vanaf
€ 11,-
per persoon
Boek nu
Tijdelijk niet beschikbaar

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Diamant Museum
Paulus Potterstraat 8, 1071 CZ Amsterdam

Belangrijke informatie

Het Diamant Museum, gelegen in het hart van Amsterdam op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in diamanten en sieraden.

De tentoonstelling gaat terug in de tijd en legt uit hoe de diamanten worden gevormd en verwerkt. Je ontdekt er hoe de passie van de mens voor diamanten zich heeft ontwikkeld en welke rol macht en rijkdom hierin spelen. Zo heeft het Diamant Museum Amsterdam een prachtige historische collectie van replica tiara’s en kronen. Daarnaast is er een unieke permanente collectie met beroemde stukken zoals de Katana (zwaard Japans) van Murano glas met 1967 diamanten en 494 robijnen, de kleinste diamant ooit geslepen, en de diamant Ape Skull. Deze schedel bevat 17.000 briljante diamanten en is geïnspireerd op de met diamanten ingelegde menselijke schedel van Damien Hirst.

The Diamond Heist

De deur opent en je loopt een donkere kamer in. Aan de andere kant van de kamer zie je de grootste diamant die je ooit hebt gezien. De lasers gaan aan en de kamer wordt gevuld met rook. Jouw missie? De diamant stelen… Bezoek nu het Diamant Museum Amsterdam en beleef een diamantroof in een escape room-achtige setting. Manoeuvreer met acrobatische bewegingen langs de laser stralen en probeer bij de diamant te komen. Raak je een laserstraal, dan gaat er een alarm af. Durf jij het aan?

Bestel je kaarten

No time selected
Adult
Aged 18 +
EUR 12.50
Youth
Aged 13 - 17
EUR 10.00
Child
Aged 0 - 12
EUR 0.00