Pride Amsterdam

Pride Amsterdam staat voor zijn wie je bent, laten zien hoe je je voelt en trots zijn op wie je bent. Eén van de populairste highlights van Pride Amsterdam is de Canal Parade. Dit jaar varen tachtig versierde boten door de grachten om het verleden, heden en toekomst van de LHBTI+ gemeenschap te vieren. Verkleed gaat men de boten op om te dansen, zingen en te feesten op de grachten. Dit is hoe Amsterdam hun vrije geest en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in de stad viert.

Verkeer

Zoals je kan voorstellen, zullen er veel mensen in de stad zijn voor de botenparade. Om plek te maken voor iedereen, zullen er gedeeltes van Amsterdam afgesloten worden en gelden er op een aantal plekken een (fiets)parkeerverbod.

Trams zullen ook korte periodes omgeleid worden wegens de Pride Walk op zaterdag 27 juli van 11:30 tot 16:00.

Je kunt hier meer informatie vinden over de verkeersmaatregelen tijdens Pride Amsterdam.

Aangepaste route tijdens de Canal Parade

Tijdens de Canal Parade, zijn grote delen van de stad afgesloten voor onze rondvaartboten. Hierdoor zullen we gedurende de dag aangepaste routes varen vanaf onze steiger aan de Stadhouderskade 501 (tegenover de Hard Rock Café). Andere afvaart locaties zullen deze dag gesloten zijn.

Er zal een gids mee gaan aan boord, omdat er op deze route geen audio beschikbaar is. Deze gids zal minimaal Nederlands en Engels spreken.

De avondvaarten (na 18:00) zullen als normaal uitgevoerd kunnen worden.

Andere attracties

Als je via onze website een kaartje voor een andere attractie hebt gekocht, raden we je aan om de website van de betreffende attractie te bekijken om hun openingstijden te controleren en na te gaan of de attractie toegankelijk is.

Bekijk de Pride Amsterdam website voor meer informatie.