Nijmegen, Hoge Veluwe en Kröller-Müller Museum

Over deze tour
 • 9 uur
 • Gezinsvriendelijk
 • Kleine groepstour
Vanaf
€ 212,50
per persoon
Boek nu

Over activiteit

Directe bevestiging
Je ontvangt je tickets direct na het boeken
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Een geprinte voucher is niet vereist
Informatieve, vriendelijke en professionele live gids
Nederlands en Engels
Kleine groepstour met maximaal 8 personen
Minimaal aantal passagiers zijn van toepassing. Er is mogelijkheid tot annulering na het ontvangen van een bevestiging als er niet genoeg passagiers zijn om aan de vereisten te voldoen. In dit geval krijg je een alternatief aangeboden of een volledige terugbetaling.
Ophalen vanaf een aangewezen ontmoetingspunt
This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Met de gratis pont (Buiksloterweg) ben je binnen vijf minuten op het ontmoetingspunt.
Comfortabele wandelschoenen worden aanbevolen
Je zult ook een klein stukje wandelen

Belangrijke informatie

Tijdens deze dagtour is je eerste bestemming de stad Nijmegen, de in 2018 verkozen Europese Groene Hoofdstad.

Een professionele lokale gids neemt je mee op een interessante wandeltocht van 90 minuten door de historische binnenstad van Nijmegen. Na deze rondleiding heb je vrije tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen. De chauffeur brengt je daarna naar het prachtige natuurpark De Hoge Veluwe. Hier bezoek je het Kröller-Müller museum, dat bekend staat om zijn grote collectie schilderijen en beeldhouwwerken van wereldberoemde kunstenaars, zoals Vincent van Gogh.

Natuurlijk krijg je de tijd om het park te verkennen; voor jouw gemak kun je gebruik maken van de gratis witte fietsen op het park. Ervaar de schoonheid van verschillende Nederlandse landschappen zoals stuifzand, bos- en heidelandschap. Een duurzame en groene middag om je eco-vriendelijke dagtocht compleet te maken.

Lange beschrijving

Ontmoet je gids op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam. Een comfortabele luxe minivan met airconditioning brengt je in ongeveer 90 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap voordat je in Nijmegen aankomt.

Nijmegen
In Nijmegen heet een lokale gids je welkom en neemt je mee naar het historische centrum tijdens een begeleide wandeling van anderhalf uur. Bezoek de oude Romeinse muren en andere vervallen overblijfselen uit die tijd. Andere monumenten die je zult ontdekken zijn de kruittoren, de openbare waag, het oude stadhuis en de Radboud Universiteit, genoemd naar de Nederlandse beschermheilige van de katholieke wetenschap, bisschop Radboud.

Geniet van wat vrije tijd om zelf meer van de stad te ontdekken en een van de lokale culinaire specialiteiten te proberen, bijvoorbeeld een Marikenbrood, Nijmegenaartje of een Broodje Spee. Vervolgens ga je door naar het Nationaal Park Hoge Veluwe.

Nationaal Park Hoge Veluwe
Nationaal Park Hoge Veluwe is een van de mooiste plekken van Nederland met een verscheidenheid aan landschappen: bos, zandduinen en heide in intens paarse kleuren in de maand augustus. Neem een van de witte fietsen om op je gemak de verschillende delen van het park te verkennen. Misschien kom je zelfs nog edelherten, moeflons en wilde zwijnen tegen!

Bezoek het beroemde Kröller-Müller museum waar je de meesterwerken ontdekt van beroemde schilders als Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Wist je dat dit museum de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld heeft met 90 schilderijen en 180 van zijn tekeningen? Tijdens een wandeling door de tuin van het museum kun je verschillende sculpturen vinden van verschillende artiesten zoals Auguste Rodin of Henry Moore.

Laat in de middag brengt de minivan je terug naar Amsterdam.

Reisplan

 • Vertrek uit Amsterdam om 09.00 uur
 • Rijd in ongeveer 90 minuten naar Nijmegen stad
 • 1 uur begeleide wandeling
 • 1 uur om Nijmegen op eigen gelegenheid te ontdekken
 • Rijd in ongeveer 35 minuten van Nijmegen stad naar nationaal park De Hoge Veluwe
 • 1 uur bezoek aan het Kröller-Muller Museum
 • 1 uur om op eigen gelegenheid Nationaal park Hoge Veluwe te ontdekken (mogelijk met de gratis fietsen)
 • Vertrek terug naar Amsterdam

Inclusief

 • Alle belastingen, toeslagen en administratieve kosten
 • Vervoer per bus met air-conditioning
 • Live gids aan boord
 • Donatie aan een groene stichting voor de co2 compensatie
 • City Canal Cruise bij Blue Boat Company

Exclusief

 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken

Vertrekdetails

This is Holland, Overhoeksplein 51, tegenover het centraal station. Hoe je hier komt: er vaart 24/7 een gratis pendelboot naar Buiksloterweg vanaf Amsterdam Centraal Station een gratis pendelboot naar Buisloterweg. De reistijd is drie minuten. Stap in via de twee middelste pontons. Na het uitstappen, links afslaan. Het is twee minuten lopen naar This is Holland.

Bestel je kaarten

No time selected
No pickup point selected
Adult
Aged 12 - 99
EUR 212.50
Child
Aged 4 - 11
EUR 212.50
Infant
EUR 0.00